Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

The Boys From Brazil (1978) - With Greek Subtitles


Ένας ηλικιωμένος κυνηγός ναζί, ο Ezra Lieberman (Laurence Olivier), ανακαλύπτει και προσπαθεί να ματαιώσει τα σχέδια του διαβόητου Dr.Josef Mengele (Gregory Peck) και μια ομάδας ομοϊδεατών του να ιδρύσουν το Δ' Ράιχ.

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Τάκης Κανελλόπουλος


Ο Τάκης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1933 στη Θεσσαλονίκη και πέθανε στις 21 Σεπτεμβρίου 1990 από καρδιακή προσβολή. Ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες σκηνοθέτες που έκαναν ταινίες στην Θεσσαλονίκη. Τιμήθηκε στο 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1966 για την ταινία του "Εκδρομή". Στην αντίστοιχη εκδήλωση του 1968, για την ταινία του "Παρένθεση" μοιράστηκε το βραβείο καλύτερης ταινίας με τον Βασίλη Γεωργιάδη για την ταινία του "Κορίτσια Στον Ήλιο".

Φιλμογραφία

Ταινίες μικρού μήκους

Μακεδονικός Γάμος (1960) (σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ)
Θάσος (1961) (σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ)
Καστοριά (1969) (σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ)

Ταινίες μεγάλου μήκους

Ουρανός (1962) (σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ)
Εκδρομή (1966) (σκηνοθεσία, μοντάζ)
Παρένθεση (1968) (σκηνοθεσία, παραγωγή, μοντάζ)
Η Τελευταία Άνοιξη (1972) (σκηνοθεσία, σενάριο, παραγωγή)
Το Χρονικό Μιας Κυριακής (1975) (σκηνοθεσία, σενάριο)
Ρομαντικό Σημείωμα (1978) (σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ, κοστούμια)
Σόνια (1980) (σκηνοθεσία, σενάριο, μοντάζ)

Ο "Ουρανός", η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου,  συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες αντιπολεμικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το σενάριο των Γιώργου Κιτσόπουλου και Τάκη Κανελλόπουλου βασίζεται σε αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν τον πόλεμο.


Ας δούμε την "Εκδρομή".

Excursion (1966)

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Η Κωμωδία Της Εβδομάδας - Fantomas (1964) - With Greek Subtitles


Μετά από μία παράτολμη ληστεία κοσμημάτων, ο Επιθεωρητής Juve (Louis de Funès), ο δημοσιογράφος Fandor (Jean Marais) και η κοπέλα του Hélène (Mylène Demongeot) συνεργάζονται για να εντοπίσουν τον διαβόητο Φαντομά.

Fantomas

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Murder On The Orient Express (1974) - With Greek Subtitles


Ταξιδεύοντας με το Orient Express, o Hercule Poirot (Albert Finney) αναλαμβάνει να βρει τον δολοφόνο ενός επιχειρηματία.
Ταινία του Sidney Lumet βασισμένη στο μυθιστόρημα της Agatha Christie.
Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Lauren Bacall, Martin Balsam, Ingrid Bergman, Jacqueline Bisset, Jean-Pierre Cassel, Sean Connery, John Gielgud, Wendy Hiller, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave, Richard Widmark, Michael York.

Murde***n The Orient Express

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Το Θέατρο Της Δευτέρας - Το Ημερολόγιο Ενός Τρελού

Του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ

Με τον Κώστα Καρρά

Μετάφραση Κώστας Σταματίου

Σκηνοθεσία Γιώργος Μιχαηλίδης

Πρώτη προβολή 20/7/1981

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Η Κωμωδία Της Εβδομάδας - What's Up, Doc? (1972) - With Greek Subtitles

4 πανομοιότυπες βαλίτσες που περιέχουν κυβερνητικά έγγραφα, κοσμήματα, προϊστορικές πέτρες και εσώρουχα θα μετατρέψουν το Σαν Φρανσίσκο σε μια αρένα ξέφρενου κυνηγητού.

Σκηνοθετεί ο Peter Bogdanovich.

Πρωταγωνιστούν η Barbra Streisand και ο Ryan O'Neal.



What's Up, Doc?

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Anatomy Of A Murder (1959) - With Greek Subtitles


Ο υπολοχαγός Φρέντερικ Μάνιον συλλαμβάνεται για τη δολοφονία του βιαστή της γυναίκας του, Λώρα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η Λώρα υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και βιασμό από το θύμα. Την υπεράσπιση του Μάνιον αναλαμβάνει ο δικηγόρος Πωλ Μπίγκλερ ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει την υπόθεση αν αποδειχθεί ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε προσωρινή νοητική διαταραχή όταν διέπραξε το έγκλημα. Όταν η δίκη αρχίζει, ο εισαγγελέας Κλωντ Ντάνσερ αντικρούει τους ισχυρισμούς του ζεύγους και της υπεράσπισης...

Πρωταγωνιστούν: James Stewart, Lee Remick, Ben Gazzara, George C. Scott.

Σκηνοθεσία: Otto Preminger.

Anatomy Of A Murder - Part 1
Anatomy Of A Murder - Part 2

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

A Tale Of Two Cities (1958) - With Greek Subtitles


Δραματική ταινία του Ralph Thomas βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς.

Πρωταγωνιστούν: Dirk Bogarde, Dorothy Tutin, Cecil Parker.