Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Hush...Hush, Sweet Charlotte (1964) - With Greek Subtitles


Το 1927, η νεαρή καλλονή Charlotte Hollis (Bette Davis) και ο παντρεμένος εραστής της John Mayhew (Bruce Dern) σχεδιάζουν να το σκάσουν κατά την διάρκεια μιας γιορτής στην κατοικία των Hollis στην Λουιζιάνα. Όμως, όταν ο πατέρας της Charlotte τον εκφοβίζει, λέγοντάς του ότι η σύζυγός του τον επισκέφθηκε την προηγούμενη ημέρα και του αποκάλυψε τον δεσμό, ο John λέει στη Charlotte ότι ότι δήθεν δεν την αγαπά και πρέπει να χωρίσουν.

Το ίδιο βράδυ, ο John δολοφονείται άγρια στην κατοικία των Hollis. Η Charlotte ανακαλύπτει το πτώμα και επιστρέφει στη γιορτή με ματωμένο το φόρεμά της, κάνοντας τους παρευρισκομένους να πιστέψουν ότι εκείνη είναι η δολοφόνος.

1964. Η Charlotte είναι τώρα μια πλούσια γεροντοκόρη, που ζει ακόμα με την οικονόμο της Velma (Agnes Moorhead) στην φυτεία η οποία ανήκει επί γενεές στην οικογένειά της. Ο πατέρας της πέθανε ένα χρόνο μετά τον φόνο θεωρώντας την κόρη του ένοχη, ενώ εκείνη πιστεύει όλα αυτά τα χρόνια ότι ο πατέρας της σκότωσε τον John. Όλοι οι άλλοι είναι βέβαιοι ότι η Charlotte δολοφόνησε τον εραστή της, αλλά δεν φυλακίστηκε λόγω των γνωριμιών του πατέρα της.

Κι ενώ η Επιτροπή Αυτοκινητοδρόμων της Λουιζιάνα προετοιμάζεται να κατεδαφίσει το σπίτι και να χτίσει έναν νέο αυτοκινητόδρομο μέσα από το κτήμα, η Charlotte αγνοεί την εντολή έξωσης και αρνείται να φύγει. Κρατά μακριά τον επιστάτη, το συνεργείο κατεδάφισης και την μπουλντόζα, πυροβολώντας προς το μέρος τους με ένα τουφέκι. Εκείνοι, προσωρινά εγκαταλείπουν και φεύγουν. Αναζητώντας βοήθεια εναντίον της Επιτροπής Αυτοκινητοδρόμων, η Charlotte καλεί την μοναδική συγγενή της Miriam (Olivia de Havilland), μια εξαδέλφη που ζούσε παλιά με την οικογένεια. Η Miriam έρχεται στην Λουιζιάνα υποσχόμενη να βοηθήσει την εξαδέλφη της. Ταυτόχρονα ανανεώνει την σχέση της με τον γιατρό Drew Bayliss (Joseph Cotten) και...

Η συνέχεια της ταινίας του Robert Aldrich επί της οθόνης.

Hush Hush Sweet Charlotte (1964) - Part 1
Hush Hush Sweet Charlotte (1964) - Part 2

2 σχόλια:

 1. Εντάξει. Τι να πει τώρα κανείς για τα μεγαθήρια αυτά της τέχνης Μαργαρίτα. Σου προκαλούν δέος. Κρατάμε τη λίστα σου. Και σε ευχαριστούμε.
  Να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξαιρετική ταινία με άψογες ερμηνείες. Καλό Σαββατοκύριακο, Γιάννη!!!!

   Διαγραφή